Om sidan

Den här sidan startades i syfte att ge nyttig information till både de som väljer att föda upp hundar och katter och till den som är intresserad av att ta dessa djur i sin vård. Min förhoppning är att informationen ska hjälpa till att både säljare och köpare ska kunna göra välinformerade val för att stötta vad jag vill kalla för ”Accountable Breeders”.

Sidan tar inte ställning till huruvida det är rätt eller fel att köpa hund eller katt av renrasigt eller blandrasursprung, utan min mission är att köpare och säljare ska kunna kunna använda sidans innehåll för att känna sig trygga i det ömsesidiga ansvaret man har för djuret och därmed minska risken för att gynna marknaden för smuggelhundar och ”backyard breeders”.

Bloggen har jag främst ägnat till mina egna tankar om avel, uppfödning, olika regelverk kopplat till det men också etiska dilemman samt händelser som jag själv varit med om. Min ambition är att skriva ungefär två inlägg i veckan, så prenumerera gärna på den om du tycker att den verkar intressant.

Jag uppdaterar sidan kontinuerligt allteftersom jag får information om vad läsarna vill veta mer om, jag är med andra ord tacksam för all typ av feedback.

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner