Mer försäkringsjämförelser

Nu är jag klar med kejsarsnittsjämförelsen! Man tänker att det ska vara så lika mellan bolagen, men det är det inte riktigt. Framför allt är jag brydd över vilka beteenden som de relativt nya bolagen driver. Från mitt perspektiv ser jag risk att man styr kunderna mot ett mer risktagande beteende, där djurens välfärd kan sättas på spel. Jag föreställer mig också att ett sådant beteende, d.v.s kundernas vilja att ta risk, kommer att påverka premierna negativt i dessa bolag.

Generellt är jag inte negativ till nya spelare på marknaden. Det brukar vara bra på flera sätt att nya aktörer kommer in och rör om och skapar bättre konkurrens. När det kommer till dagens kunder tror jag dock att många förväntar sig någon form av socialt ansvarstagande hos de nya aktörerna, till exempel att de försöker bidra till en bättre värld på något sätt. Att styra mot en sundare djuravel hade kunnat vara ett sätt att differentiera sig på. Tyvärr ser jag inte riktigt den viljan och ambitionen hos de senaste nykomlingarna – i vart fall inte ännu.

Alla kan alltid bli bättre och jag har respekt för att det inte är alldeles tvärenkelt. Min uppmaning till de nya bolagen (och även några av de gamla) är att backa några steg och göra sin hemläxa kring vilka beteenden man vill att försäkringarna ska styra mot, inte bara ur det interna lönsamhetsperspektivet utan även ur ett djurvälfärdsperspektiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner