uppfodare-som-bryr-sig

Uppfödare som bryr sig

Igår läste jag ett pressmeddelande från Svenska Kennelklubben om sommarens utmaningar i veterinärvården. Jag tycker att det var ett otroligt bra inspel. Framför allt lyfter SKK att man bör vända sig till sin uppfödare för stöd och råd i sommar, eftersom veterinärerna kommer ha fullt upp med att hantera de verkligt viktiga akutfallen. För uppfödare som bryr sig kan påverka mer än man tror.

Jag skrev för snart ett år sedan, när den här sidan lanserades, om att jag fött upp en hund med en allvarlig sjukdom. Just den incidenten handlade inte bara om den juridiska aspekten av att föda upp ett djur och någons familjemedlem som har en medfödd missbildning. Den handlar också om hur viktig relation mellan köpare och uppfödare är.

En ansvarsfull uppfödare bryr sig om det hen producerar. Det stannar inte bara vid att få information om vad som händer, utan om att kunna bidra med sin kompetens och erfarenhet. Det är ett ömsesidigt förhållande, där köparen ger viktig information till uppfödaren och uppfödaren tar informationen till sig som viktig input till sina framtida val. Och uppfödaren kan bidra med sin kompetens och erfarenhet för att köparen ska få bästa förutsättningar för sitt djur framåt. Ibland kanske det till och med är så att den uppfödare som bryr sig föreslår att djuret inte ska behandlas alls. Antingen för att det inte behövs, eller för att det inte är etiskt motiverat.

För inte så länge sedan publicerades en ny sajt på temat jämförelser, som öppet och gratis jämför priser för olika veterinärmedicinska åtgärder. Bokmärk sidan för eventuellt framtida bruk nu under sommaren. Önskar er alla en skade- och sjukdomsfri och härlig sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner