Jämförelse

Ny försäkringsjämförelse och några råd kring byte av försäkring

Den senaste tiden har det hunnit bli två nya sidor på webbplatsen, varav en ny försäkringsjämförelse och en annan avseende råd kring byte av försäkring.

Båda sidorna belyser utmaningen med otydliga villkor och svårigheten att förutse vad försäkringen omfattar.

Jämförelsen av valpkullsförsäkringar visar att det är en stor spridning och skillnad mellan hur djurförsäkringsbolagen ersätter uppfödarna i händelse av att en valp blir sjuk, skadad, dör eller behöver avlivas före leveransen. För vissa bolag är villkoren nästan absurda när man verkligen går in och läser och tolkar dem. Efter jämförelsen har dock något bolag hört av sig och kommer förtydliga i sina villkor.

Beskrivningen av vad man ska tänka på innan man byter djurförsäkringsbolag gav mig också huvudbry. Det var inledningsvis tänkt som en jämförelse, men villkoren är så otydliga att det är svårt att beskriva vad som gäller. Jag har därför fokuserat på att i allmänhet beskriva vad man ska tänka på. Därtill beskriver jag två bolag som har tydliga och förutsebara villkor vad gäller byte.

Jag hoppas du finner informationen intressant och tar som vanligt tacksamt emot feedback.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner